"Avem sanse sa iesim din recesiune, dar acesta este doar un pas din iesirea din criza. Trebuie continuata reforma inceputa si trebuie continuata in acelasi ritm reforma companiilor de stat. Orice companie de stat sau regie pe pierdere inseamna bani din buzunarul cetateanului. Se impune o reforma in profunzime a regiilor si a companiilor de stat", a declarat primul-ministru Emil Boc, citat de Mediafax.

Primul-ministru a precizat ca refuzul liderilor Aliantei Socialiste, de a discuta cu reprezentantii FMI, reprezinta o fuga de responsabilitate care da un semnal negativ si altor state.

"Sper ca liderii Aliantei Socialiste sa inteleaga pana la urma ca Romania nu poate sa reuseasca decat prin masuri coerente si ca trebuie sa promovam masuri care sa faca din Romania o tara care sa nu se bazeze pe promisiuni electorale. Romania nu mai poate face promis fara acoperire pentru ca se intorc impotriva noastra", a declarat ministrul intermar al Muncii.

Citeste si:

Intrebat daca nu a facut promisiuni electorale fara acoperire, Emil Boc a recunoscut ca a sustinut cresterea salariilor profesorilor si ca acest lucru a fost o greseala pe care si-a asumat-o.

Boc a adaugat ca daca datele statistice din lunile ianuarie si februarie vor fi confirmate, de catre Institutul National de Statistica, si pentru luna martie, Romania are toate sansele sa iasa din recesiune, ca prima etapa pentru iesirea din criza.