Presedintele Traian Basescu a declarat, la TVR, ca in cazul reizbucnirii crizei economice, Romania este pregatita sa fata noii situatii.
El a precizat ca masurile luate de Guvern pana in prezent, au fost necesare, desi dificile pentru populatie, potrivit Mediafax.

Presedintele a mentionat ca nu mai sunt riscuri de derapaj economic si ca Romania a fost stabilizata.

El a mai spus ca, astfel, tara este pregatita in cazul reizbucnirii crizei.

"Romania a fost stabilizata macroeconomic, daca priviti - toti parametrii sunt imbunatatiti, ceea ce ne face sa fim pregatiti daca va fi o noua izbucnire a crizei. Deci platforma pe care suntem acum este: suntem pe o platforma sigura de pe care ne putem relua cresterea economica sau daca, asa cum analistii deja incep sa anticipeze, este posibila o revenire, o reizbucnire a crizei, suntem pregatiti de data aceasta sa-i facem fata", a spus Basescu.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca Romania nu ar trebui sa traga bani de la institutia financiara in acest an, dar nu exclude in intregime aceasta posibilitate, aratand ca sunt sanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel de scenariu.

Concluzia dupa misiunea de evaluare a Fondului Monetar International este ca Romania se afla pe drumul cel bun, dar reforma trebuie continuata, a declarat, luni, ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, precizand ca are un optimism moderat in ce priveste evolutia viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri