Lacul Vacaresti din Bucuresti nu va putea fi folosit pentru dezvoltari imobiliare, iar lucrarile de amenajare a acestuia ar trebui sa fie finalizate, intrucat lacul poate avea efecte benefice majore pentru mediu, apreciaza comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.

"Lacul nu mai poate fi folosit pentru constructii. Fundul lacului este o mlastina", a afirmat Ionescu la o conferinta privind dezvoltarea Bucurestiului, anunta Mediafax.

El a sustinut ca autoritatile ar trebui sa-i despagubeasca pe proprietarii de terenuri din zona respectiva si sa finalizeze amenajarea lacului, intrucat acesta ar putea avea un rol extrem de important in curatarea aerului din oras, de altfel si motivul pentru care a fost lansat proiectul, inainte de revolutia din 1989.

Lacul a fost amenajat pe terenul cartierului Vacaresti, demolat pentru a face loc noului proiect. Lucrarile au fost abandonate insa dupa 1989, iar terenurile respective au fost revendicate de fostii proprietari, situatia juridica a suprafetelor respective fiind in prezent neclarificata.

Lacul este amplasat pe un teren cu o suprafata de circa 180 de hectare, intr-o zona atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari.
Comisarul Garzii de Mediu a identificat si alte proiecte necesare pentru Bucuresti, precum realizarea trenului subteran intre Gara Progresul si Gara de Nord, precum si parcajul subteran la Gara de Nord.

Prezent la eveniment, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Razvan Murgeanu a afirmat ca alte proiecte necesare Capitalei ar fi realizarea Canalului Dunare-Bucuresti si a unui aeroport in sud.

Murgeanu a spus ca principala problema a Capitalei este infrastructura, iar proiectele trebuie realizate impreuna cu mediul privat.

"Bucurestiul este un oras fabulos, pe care il iubesc cel mai mult, probabil, si pe care din pacate am momente cand il urasc", a spus secretarul de stat.

Si deputatul Sulfina Barbu s-a declarat incantata de Bucuresti. "Asa cum este el imi place. Iubesc acest oras", a spus Barbu, care are functia de presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibrului Ecologic din Camera Deputatilor.

Ea a afirmat ca pentru imbunatatirea legislatiei de profil este nevoie de dialog si cooperare, iar in lipsa parteneriatelor public-private orasul nu se va putea dezvolta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primaria Bucuresti vrea sa distruga Parcul Natural Vacaresti