Protestul a fost unul spontan. Niciunul dintre salariatii AVAS nu a primit salariul pentru luna aprilie.

Surse din AVAS au declarat ca salariile nu au fost platite din cauza popririi conturilor institutiei, in baza unor titluri executorii obtinute de fosti deponenti FNI.

"Daca trec sase luni de la instituirea popririi in baza unui titlu executoriu si nu au fost recuperate sumele respective, executorii se pot indrepta si asupra drepturilor salariale", au precizat sursele citate.

Acestea au adaugat ca AVAS a initiat mai multe actiuni pentru suspendarea si esalonarea platilor, pentru care asteapta raspunsul instantei.

Citeste si:

AVAS are aproximativ 260 de angajati.

Premierul Boc a declarat in aprilie ca AVAS trebuie sa plateasca 100 milioane euro ca despagubiri pentru depunatorii FNI, la care se adauga noi sentinte judecatoresti privind alte plati de sute milioane euro din cauza greselilor la FNI. Presedintele AVAS Aurelian Popa, a declarat, in vara anului trecut, ca a platit fostilor investitori FNI suma totala de 390 milioane lei, din care aproape 70 de milioane lei in 2010, si estimeaza ca mai trebuie platite 70-80 milioane lei, reprezentand majorari de intarziere.

Senatul a aprobat, la finele lunii martie, un proiect de lege care prevede ca, pana la 31 decembrie 2013, executarea obligatiilor de plata, inclusiv pentru creditorii FNI, sa se faca exclusiv din veniturile realizate prin activitatile de privatizare ale AVAS, nu din bugetul institutiei alocat de stat. Senatul a fost prima Camera sesizata, decizia urmand sa fie luata de Camera Deputatilor.