Montarea supraterana a retelelor, interzise

Guvernul a aprobat un proiect prin care este interzisa montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun si automate pentru semnalizare rutiera.

Proiectul, initiat de Ministerul Dezvoltarii, a vizat modificarea si completarea Anexei 1 la Hotararea Guvernului 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism.

"Lucrarile de constructii pentru realizarea/extinderea retelelor edilitare in zona drumurilor publice situate in intravilanul localitatilor se executa in varianta de amplasare subterana. Se interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura. Montarea acestor echipamente se va executa in varianta de amplasare subterana ori, dupa caz, in incinte sau in nisele constructiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/ constructiilor. Retelele edilitare amplasate subteran vor fi semnalate prin markeri distinctivi", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii.

Modificarile operate mai prevad interzicerea amplasarii retelelor edilitare pe stalpi de iluminat public si de distributie a curentului electric, pe plantatii de aliniament, pe elemente de fatada ale imobilelor ori pe alte elemente/structuri de aceasta natura.

Documentatiile tehnice elaborate pentru obiective de investitii privind realizarea/extinderea/modernizarea/reabilitarea retelei stradale, precum si a drumurilor de interes local, judetean si national situate in extravilanul localitatilor, vor prevedea in mod obligatoriu canale subterane in vederea amplasarii retelelor edilitare.

Prevederile se vor aplica inclusiv obiectivelor de investitii ale caror studii de prefezabilitate si/sau studii de fezabilitate sunt in curs de elaborare la data intrarii in vigoare a acestor modificari.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri