“Ati avut o guvernare extrem de grea, cu o Romanie in criza economica, o Romanie care nu a fost singura in aceasta criza si a fost afectata ca toate celelalte tari ale Uniunii Europene. Unii spun ca am iesit din recesiune destul de tarziu, poate este adevarat. Desi am intrat in criza mai tarziu decat altii. Suntem una dintre tarile care am iesit cu cele mai mici costuri din recesiune, cu cele mai mici datorii. Ne-am creat conditiile pentru o relansare economica solida. Stiu ca sunt opinii in partid pentru o reducere a vitezei transformarilor, a reformelor, pentru o incercare de recuperare a unui electorat pe care vi se pare ca nu-l mai aveti. Daca va opriti pierdeti! Nu aveti decat o solutie: continuati!”, a declarat Traian Basescu, la conventia PD-L desfasurata astazi la Palatul Parlamentului, transmis la Realitatea TV.

Presedintele le-a mai spus membrilor partidului de guvernare ca Romania are nevoie de terminarea procesului de reformare, mai ales ca statul roman nu mai este acelasi, sistemul de educatie se transforma, salariile si pensiile sunt pe criterii rezonabile si noua legislatie a muncii este moderna.

A va opri este cea mai mare eroare, de aceea va cer sa continuati procesul de transformare a Romaniei! Nu judec pe nimeni, nu a existat o scoala de gandire politica in Romania. Dar acum cand stim ce trebuie sa facem, ar fi pacat sa nu continuam. A continua inseamna de a avea taria de a privi in sondaje si sa spuneti ca mergeti inainte. Romanii au inceput sa inteleaga ce faceti. Trebuie sa dezvoltam o Romanie performanta. Nu ai cum sa ai o Romanie sociala fara a avea performanta ”, a declarat Basescu.

Presedintele a mai spus ca tara nu mai suporta jumatati de masura, ci are nevoie de politicieni responsabili, care sa duca lucrurile pana la capat.

Citeste si:

Basescu le-a mai recomandat PD-L-istilor sa aiba forta sa iasa din demagocia politicientilor de stanga si a mass-media dar si sa invete sa explice mai bine masurile luate, sa mearga pregatiti in fata publicului.

Sunteti partidul care a facut cel mai mult bine Romaniei, desi nu ati avut capacitatea de a explica. Nu mai mergeti la televizor nepregatiti, documentati-va si dati informatii corecte, nu trebuie sa pareti niste copii chemati acolo ca sa fie batuti, cand de fapt voi facet ice trebuie”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca economia Romaniei are mare nevoie de un sector de stat performant dar si de o simplificare a sistemului de taxe si impozite.

Basescu si-a incheiat cu lacrimi in ochi discursul de la conventia PD-L. Citeste aici mai multe pe acest subiect.