Eliminarea subventiei la energia termica va impune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu un venit net pe membru de pana la 850 lei, in timp ce persoanele cu venituri mai mari vor fi obligate sa suporte o crestere a valorii facturii la incalzire, potrivit premierului Emil Boc, citat de Mediafax.
"Cei care au venituri peste o anumita limita nu vor mai primi subventii din partea statului, insa cei care sunt cu venituri mici vor primi un sprijin suplimentar la plata facturii la energie termica. Eu cred, dintr-o prima aproximatie, in calitate de ministru interimar al Muncii, ca familiile care au un venit pe membru intre 800 si 850 lei nu vor suferi la factura la energia termica la iarna, vor beneficia in continuare de sprijin suplimentar pentru a putea sa plateasca factura. Probabil ca peste un anumit nivel, mai mare, sa creasca valoarea facturii", a declarat, luni seara, seful Guvernului, la postul public de televiziune.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) ca va elimina subventiile la energia termica cel tarziu pana la sfarsitul lunii august, alocatiile pentru incalzire urmand sa fie orientate exclusiv catre persoanele defavorizate, releva scrisoarea de intentie convenita cu FMI.

In prezent, de la nivel central, Guvernul acopera pana la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producatorilor de energie termica, iar pretul de facturare la populatie difera mult de la o localitate la alta, in functie de pretul de referinta stabilit de catre consiliul local si subventia acordata de fiecare primarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri