“Gura pacatosului adevar graieste. Traian Basescu are dreptate. Majorarea TVA a dus la scaderea consumului in ultimul an”, a declarat Dinu Patriciu reporterului wall-street.ro.

Omul de afaceri a mai spus ca majorarea TVA a dus la scaderea consumului de retail.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca cresterea TVA la 24% a fost o eroare politica, sustinuta inclusiv de "marii barbati care s-au duelat la Conventia PDL", care a intarziat iesirea din recesiune cu cel putin sase luni.

Citeste si:

El ramane consecvent in privinta pozitiei sale fata de cresterea TVA. Astfel, presedintele declara anul trecut ca nu este un sustinator al cresterii TVA, opinand ca solutia adoptata de Guvern nu rezolva problemele Romaniei nici macar pe termen mediu, ba mai mult, erodeaza veniturile pensionarilor.

Mercadia Group, compania de retail controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a investit 500.000 euro in reamenajarea fostului magazin MiniMax din Brasov, care a fost repozitionat si rebranduit sub numele de Macro. In total, omul de afaceri va investi 225-250 milioane de euro in Mercadia Group, care va controla o retea de 2.300 de unitati Micro si 150 de magazine Macro (dintre care 53 magazine MiniMax ce vor fi rebranduite sub numele Macro).

Citeste aici mai multe detalii despre cum vrea Patriciu sa domine retailul local.