Astfel, asocierea romano-italiana Spedition UMB-Tehnostrade-Carena SpA Impresa di Costruzioni va proiecta si executa primul lot de zece kilometri al sectorului de autostrada Timisoara-Lugoj, pentru 63,62 milioane euro, scrie Mediafax. Atribuirea contractului a fost contestata de mai multe consortii, formate din firme din Romania si din strainatate.

Asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct va proiecta si executa primul lot si drumul de legatura al tronsonului de autostrada Nadlac-Arad, pentru 115,8 milioane euro. Lotul al doilea al acestui segment va fi proiectat si executat de compania germana Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Consortiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua-Cossi Construzioni a castigat proiectarea si executia primului lot al autostrazii Lugoj-Deva, contractul avand o valoare de 205,9 milioane euro.

Citeste si:

Ultimul contract semnat este pentru proiectarea si executia celui de-al treilea lot al autostrazii Orastie-Sibiu. Contractul a fost semnat cu firma italiana Impregilo, pentru 182,91 milioane euro.

Cele doua loturi ale autostrazii Nadlac-Arad si lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu nu au fost contestate.