Drepturile salariale castigate in instanta de bugetari au ajuns la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.
Angajatii din sistemul bugetar au castigat in instanta doar in primele patru luni din acest an drepturi salariale neplatite de 530 milioane lei, suma pe care Guvernul o va achita esalonat pana in anul 2014 inclusiv, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

Sumele vor fi actualizate la momentul platii cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Pana la finele anului trecut, drepturi salariale castigate in instanta de bugetari totalizau 7,4 miliarde lei, astfel ca suma totala care trebuie platita de la buget a ajuns acum la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.

Intreaga suma este esalonata la plata pentru perioada 2012-2014, cand beneficiarii vor primi cate o treime din drepturile cuvenite in fiecare an.
Mai mult de jumatate din drepturile salarile obtinute de bugetari in instanta reprezinta sume castigate de personalul din unitatile de invatamant preuniversitare de stat.

"Avand in vedere obligatiile asumate de tara noastra prin acordurile negociate cu organismele financiare internationale in privinta tintei de deficit bugetar stabilite pentru acest an, dar si a importantei si volumului obligatiilor financiare concurente ale statului, masura esalonarii platii titlurilor executorii este nu numai urgenta, dar singura in masura a face posibila executarea integrala a titlurilor executorii", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.

Guvernul s-a angajat in acordul cu Fondul Monetar International ca va reduce deficitul bugetar la 4,4% din PIB in acest an si la sub 3% in 2012. Anul trecut, deficitul bugetar a fost de 6,5% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri