Primarul Aradului, Gheorghe Falca, sustine ca 65 la suta din autostrada Arad-Timisoara a fost finalizata, iar jumatate din lucrari au fost platite deja constructorilor, afirmand totodata ca lucrarile la centura rutiera a Aradului au fost executate in proportie de 50 la suta.

Gheorghe Falca a prezentat, marti, presei, un film realizat de-a lungul autostrazii, dintr-un avion de mici dimensiuni, aratand ca 15 kilometri din traseu au strat final de asfalt, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit edilului sef al municipiului Arad, lucrarile la autostrada Arad-Timisoara sunt realizate in proportie de 65 la suta, iar 50 la suta au fost decontate.

"Sunt decontate 50 la suta din lucrarile la autostrada si avem 15 kilometri de strat final de asfalt, fata de sase kilometri cat erau in urma cu doua luni", a spus primarul.

In ceea ce priveste centura rutiera a municipiului Arad, parte din coridorul IV paneuropean, Gheorghe Falca a spus ca lucrarile au fost executate in proportie de 50 la suta si au fost platite in proportie de 35 la suta.

Primarul a precizat ca, avand in vedere stadiul actual al celor doua santiere, autostrada si centura pot fi deschise traficului in primavara anului 2012.

Lucrarile la autostrada Timisoara-Arad au inceput in vara anului 2009, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma ca aceasta ar trebui sa fie data in folosinta la sfarsitul anului 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Arad propune o cotizatie de 0,5 euro pentru Alianta Vestului