Basescu, ATAC la Isarescu: E foarte usor SA DAI DIN GURA!

Presedintele Traian Basescu il ataca indirect pe guvernatorul Mugur Isarescu, declarand ca "BNR este un continuu profesor", dar niciunul dintre oficialii institutiei nu si-ar asuma raspunderea de ministru al Finantelor sau de prim-ministru. Seful statului apreciaza ca "una e sa dai lectii si alta e sa vii in arena", potrivit Mediafax.

"BNR e un continuu profesor. Ia intrebati pe vreunul din ei daca vrea sa fie ministru al Finantelor sau prim-ministru", a spus seful statului, la RRA.

Raspunde la INTREBAREA PENTRU CITITORI: A fost Isarescu un premier bun in 2000?

El a facut aceasta declaratie in contextul in care vorbea despre faptul ca sunt foarte multi care "dau lectii la televizor", dar, daca vrei sa ii inviti sa isi asume o responsabilitate, nu accepta.

"Viata de responsabil la varf nu este usoara. (...) Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii decat sa-si asume raspunderea", a mai spus sefului statului.

"Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii. Va pot enumera vreo zece. Dar ia sa vina ministru al Finantelor. E foarte usor sa dai din gura", a sustinut, totodata, Traian Basescu.

Presedintele Basescu a adaugat ca "una e sa dai lectii si alta e sa vii in arena", el precizand ca ii invita pe cei care dau lectii la televizor sa vina in arena.

"Cei care dau la televizor lectii sa-mi dea un telefon: «Vreau sa fiu prim-ministru». Cred ca ar fi o singura interpretare: ca e setos de munca", a sustinut seful statului.

Vasilescu, BNR: Mugur Isarescu a fost si prim-ministru

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a fost si prim-ministru, a mentionat Adrian Vasilescu, consilier al sefului bancii centrale, solicitat de Mediafax sa comenteze declaratia presedintelui Basescu privind neasumarea de catre oficialii BNR a unor functii precum cea de premier sau ministru al Finantelor.

Vasilescu s-a limitat doar la aceasta precizare.

Mugur Isarescu a fost premier din decembrie 1999 pana in noiembrie 2000, cand a candidat la Presedintie, insa a obtinut in primul tur de scrutin doar 9,5% din voturi.

Reactia lui Boc: Este mai usor sa comentezi din tribuna decat pe teren

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei nu doresc sa preia postul de prim-ministru deoarece in perioade de criza nu sunt anuntate vesti bune si imaginea personala este astfel afectata, fiind in aceste conditii mai usor sa comentezi de pe margine decat sa te afli pe terenul de joc, spune premierul Boc.

"Este tare greu sa fii pe terenul de joc si mult mai usor sa comentezi din tribuna, de la microfon", a spus Boc la Realitatea TV, solicitat sa comenteze declaratiile pe aceasta tema ale presedintelui Traian Basescu.

Cum comentati declaratiile lui Traian Basescu?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri