"Vor avea la dispozitie trei luni pentru proiectare si 12 luni pentru executie, astfel incat la anul, probabil, vom circula pe autostrada pana la Constanta", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la o vizita pe santierul autostrazii Bucuresti-Constanta.

Ea a spus ca firma castigatoare va trebui sa prezinte la inceputul lucrarii sase termene intermediare de executie.

"Daca nu vor respecta fiecare termen, vor avea de platit penalizari de 500.000 euro, la care se adauga 0,1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere", a afirmat ministrul, potrivit Mediafax.

Boagiu a spus ca pana la finele lunii iunie soferii vor putea circula pe o banda de sens, pe segmentul de 14 kilometri, dintre Basarabi si Constanta, al tronsonului Medgidia-Constanta, in lungime de 30 kilometri.

Citeste si:

Pe traseul tronsonului Medgidia-Constanta, arheologii au descoperit un cimitir, datand din jurul anului 1100, in zona Valu lui Traian. Ministrul a spus ca arheologii au termen pana la 5 iunie pentru a muta situl de pe traseu, astfel incat lucrarile la autostrada sa poata continua.

"Daca va fi nevoie, vom dubla echipele de muncitori, astfel incat sa atingem termenele stabilite", a mai spus Boagiu.

Initial, contractul pentru segmentul Cernavoda-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, insa Ministerul Transporturilor a reziliat contractul in luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii a fost solicitarea Colas privind suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro, ca urmare a modificarii traseului autostrazii.

Potrivit anuntului de intentie lansat de CNADNR pentru noua licitatie, finalizarea tronsonului respectiv va costa intre 500 si 700 milioane lei, fara TVA (120-170 milioane euro).