Reprezentantul Directiei Regionale Iasi a CNADNR Gheorghe Pila a declarat, dupa semnarea contractului, ca acesta este in valoare de 82 de milioane de lei, la care se adauga TVA de aproximativ 19 milioane de lei, informeaza Mediafax.

El a aratat ca soseaua de centura va avea 16 kilometri, va fi prevazuta cu doua benzi, iar termenul de executie este de 36 de luni, mentionand ca aceeasi firma va moderniza si DN 29, Suceava-Botosani.

In ceea ce priveste soseaua de centura a municipiului Suceava, Pila a spus ca aceasta este intr-o mica intarziere din cauza unor probleme legate de exproprieri, dar ca in sedinta de Guvern de saptamana viitoare se va emite un HG pentru exproprierea unor suprafete de teren astfel incat lucrarile sa poata continua si sa fie finalizate, conform contractului, la sfarsitul acestui an.

Citeste si:

Prezent la semnarea acestui contract, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus ca aceasta este cea de-a treia sosea ocolitoare care se construieste dupa cele din Falticeni si Suceava, ce permit scoaterea traficului greu din orase.

El a aratat ca primul tronson care se va realiza din soseaua de centura a municipiului Radauti va fi spre platforma firmelor austriece care proceseaza lemn intrucat autovehiculele acestora afecteaza circulatia in municipiu.

Flutur a subliniat ca la acest proiect se adauga si repararea strazilor din oras prin PNDI, pentru care a fost alocata suma de 10 milioane de euro.