Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, ca a numit un director apolitic la Portul Constanta, Aurelian Popa, fara ca asupra ministrului sa fie facuta "vreo interventie" in acest sens, scrie Mediafax.

Senatorul PDL Mircea Banias i-a promis in noiembrie 2010 lui Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, ca va interveni la cererea acestuia "intr-o problema" la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu (foto).

Totodata, potrivit motivarii decizie instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "gruparii Mironescu", in 7 mai 2010 Bogatu i-a cerut lui Banias sa intervina pe langa o persoana influenta identificata codat ca "doamna" pentru a bloca aducerea unei persoane straine neagreate de grupul infractional la Compania Nationala Administrarea Porturilor Maritime Constanta.

"Nu stiu cine e Bogatu. Nu l-am vazut in viata mea. Nu pot sa raspund pentru fiecare chestie pe care o spune oricine in jurul nostru. Si ieri auzeam ca ma cauta cineva care s-a jucat cu papusile cu mine cand eram mica. Dar e o persoana de care nici nu imi aduc aminte. Deci, probabil ca oricare din acesti domni putea sa spuna orice", a declarat vineri Boagiu.

Ea a afirmat ca portul este condus de o persoana apolitica.

"A fost o decizie pe care eu o mentin, de a pune persoane apolitice care vin din mediul privat si sunt foarte bine cotate pe piata internationala si europeana. Daca exista vreo interventie avea alt director. Lasati-l pe domul Popa sa-si faca treaba", a spus Boagiu.

Pe de alta parte, ea a aratat ca activitatea vamesilor nu are legatura cu cea a ministerului pe care il conduce.

"Nu pot sa spun decat ca cei care folosesc numele altora pentru a obtine avantaje sau pozitii trebuie sa dea socoteala pentru lucrul acesta. Lasati-i pe cei de la DNA sa-si faca treaba si pe mine si pe cei de la Transporturi sa facem hub regional din portul Constanta", a mai spus Boagiu.

Boagiu l-a numit pe Andrei Aurelian Popa in luna ianuarie a acestui an in functia de director general al Administratiei Porturilor Maritime Constanta in loul lui Ioan Balan, demis din cauza deficientelor din activitatea manageriala.

Popa a detinut anterior, timp de 11 ani, functii de management in cadrul companiei Maersk, aflata in topul international al operatorilor in transportul maritim containerizat si al operatorilor de vase de transport maritim.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Statul numeste din umbra noi membri in board-ul Portul Constanta