Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Comertul si productia de produse energetice, tutun si alcool sunt domeniile cu cel mai ridicat nivel de evaziune fiscala, a declarat Gabriel Carbunaru, comisar general adjunct in Garda Financiara. Din controalele Garzii reiese ca prejudiciul adus statului in aceste domenii este de 80 de milioane de euro numai in primul trimestru, noteaza Fin.ro intr-un articol despre prejudiciile cauzate de evaziunea fiscala in primul trimestru.

Preturile alimentelor ar putea sa fie mentinute relativ constante in urmatoarea perioada, potrivit producatorilor, care spun ca "nu au semnale" care ar putea conduce la scumpiri. Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Agriculturii au avertizat recent ca, pentru unele produse agroalimentare, ritmul de crestere a preturilor cu amanuntul este "nejustificat", fara sa specifice insa despre ce produse este vorba. Vezi pe gandul o harta a alimentelor - unde se gaseste cea mai iedtina mancare si cum au evoluat preturile in ultimele doua luni.

Se ingroasa lista bancilor straine care vor sa plece din Romania, titreaza Ziarul Financiar. Patru banci locale, dintre care una cu peste 5% din piata, ceea ce ii da importanta sistemica, iar restul de dimensiuni reduse, asteapta investitori care sa le cumpere pana cel tarziu in 2012 - 2013, potrivit anunturilor oficiale ale actualilor actionari majoritari bazate pe diferite motive strategice.

Lupta dintre furnizorii de centrale termice de apartament (ca Bosch si Ariston) si distribuitorii de energie termica (precum RADET) se ascute odata cu eliminarea subventiei acordate de Guvern. Afla unde se va scumpi cel mai mult gigacaloria, daca se vor elimina complet subventiile, dintr-un articol publicat de DailyBusiness.ro.

Bechtel iși muta o parte dintre utilaje din Romania, informeaza Capital.ro. Conform portalului „Stiri de Cluj” si TVR care il citeaza pe primarul din Savadisla, compania Bechtel isi muta in Kosovo si Oman o mare parte dintre utilajele abandonate de ceva timp pe santierele din Ardeal.

Procesul de licentiere a cluburilor de fotbal autohtone a reprezentat un adevarat cosmar pentru majoritatea acestora, doua dintre ele, Poli Timisoara si Gloria Bistrita, fiind retrogradate din cauza problemelor financiare, informeaza ziarul Bursa, intr-un articol despre datoriile echipelor de fotbal.

Curierul National prezinta harta scumpirilor la intretinere. Dupa ce Guvernul ar putea decide sa nu mai subventioneze pretul gigacaloriei, greul va fi dus de populatie si, poate, de autoritatile locale. In cazul in care nici acestea nu vor da bani, se va ajunge ca bucurestenii si clujenii sa plateasca de 2,5 ori mai mult

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri