Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile pentru credite pe termen lung ale orasului Brasov, cu perspectiva stabila, reflectand reechilibrarea bugetului, sustinuta de politica la nivel national de sprijinire a autoritatilor locale.
Calificativele pentru credite pe termen lung au fost confirmate la "BB+" pentru imprumuturi pe termen lung in valuta, respectiv la "BBB-" pentru cele in lei. Ratingul pentru imprumuturi pe termen scurt a fost confirmat la "B".

Ratingurile pe termen lung, atat in valuta cat si in lei, au perspectiva stabila.

Calificativele Brasovului reflecta situatia bugetului reechilibrat, proces care a beneficiat de politica la nivel national de sustinere a autoritatilor locale, dar si redobandirea flexibilitatii financiare in pofida dificultatilor macroeconomice. In 2010, marjele operationale s-au consolidat si mai mult, sustinute de transferuri, care au sustinut veniturile, dar si de cheltuielile operationale disciplinate.

Brasovul a implementat masuri de reducere a costurilor, rezultand intr-o structura mai performanta si rationalizarea cheltuielilor. Continuarea imbunatatirii situatiei fiscale depinde de cresterea veniturilor din taxe, influentata de revenirea economiei locale si nationale.

Sistemul bugetar national foarte centralizat din Romania asigura un nivel adecvat de sprijin si control din partea autoritatii centrale, noteaza Fitch. In conformitate cu masurile de austeritate implementate din cauza recesiunii, statul a asigurat o reechilibrare bugetara a autoritatilor locale prin subsidii si reglementari, inclusiv control al cheltuielilor.

Romania are rating "BB+" pentru credite pe termen lung in valuta si "BBB-" pentru cele in lei, ambele cu perspectiva stabila. Imprumuturile in lei pe perioada scurta sunt evaluate la "B".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri