Investitiile realizate in economia nationala in primul trimestru au scazut cu 2,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 9,81 miliarde lei, pe fondul reducerii fondurilor alocate pentru lucrari de constructii noi si pentru utilaje, inclusiv mijloace de transport, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.
Astfel, in primele trei luni investitiile nete realizate in lucrari de constructii noi au scazut cu 6,1%, la 4,41 miliarde lei, iar cele in utilaje (inclusiv mijloace de transport) s-au redus cu 2%, la 4,46 miliarde lei.

Crestere s-a inregistrat la alte cheltuieli, cu 3,4%, se arata intr-un comunicat al Institutului National Statistica (INS).

Ca pondere in total investitii, se constata o scadere cu 0,3 puncte procentuale la lucrarile de constructii noi, la 45%, si cu 0,2 puncte procentuale la utilaje (inclusiv mijloace de transport), la 45,5%. Ponderea investitiilor in alte cheltuieli a crescut cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5%.

Aproape 40% din investitiile realizate in primul trimestru au fost realizate in industrie, 38,5% in comert/servicii (comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor), 14,6% in constructii, 5,4% in agricultura si restul in alte sectoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri