Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut in aprilie, fata de martie, cu 0,3%, iar cele pentru piata externa au scazut cu 0,8%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe sectiuni au fost observate cresteri de pret la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,3%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,2%). Ieftiniri s-au inregistrat in industria extractiva (-1,1%) si industria prelucratoare (-0,3%).

Pe marile grupe industriale s-au operat majorari de preturi in industria energetica (+1,1%) si industria bunurilor de capital (+0,3%). Preturile au scazut in industria bunurilor de uz curent (-0,8%) si industria bunurilor intermediare (-0,5%).

Citeste si:

Comparativ cu aprilie 2010, pe sectoare de activitate s-au remarcat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+11,2%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+9,2%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,5%), in industria extractiva (+2,5%).

Pe marile grupe industriale, scumpiri semnificative se remarca la produsele din industria bunurilor intermediare (+12,3%) si industria energetica (+11,7%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de capital (+4,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,4%).