Moody's atribuie Romaniei ratingul de credit "Baa3", cu perspectiva stabila
Moody's nu intentioneaza sa modifice ratingul sau perspectiva Romaniei pentru cel putin un an, a declarat Petr Vins, directorul general al agentiei pentru Europa Centrala.

Moody's este singura mare agentie de evaluare care a mentinut ratingul Romaniei in categoria investment grade (investitionala) in timpul crizei.
"Nu trebuie sa uitati ca noi nu am retrogradat ratingul Romaniei in timpul crizei. Perspectiva este stabila si nu intentionam sa o modificam in perioada urmatoare. Cel putin in urmatorul an nu vom face modificari (asupra ratringului sau perspectivei - n.r.)", a spus Vins, citat de Mediafax.

El a amintit ca momentul in care se ia o decizia cu privire la ratingul unei tari, agentia de evaluare analizeaza in ultima instanta indicatorii macro economici, printre care inflatia, somajul si nivelul datoriei publice, dar si accesul la pietele internationale sau abilitatea cu care o tara isi poate plati datoria suverana.

"Viitorul (Romaniei - n.r.) este luminos, dar nu atat de luminos cum arata inainte de criza, pentru ca economia nu va mai creste atat de repede", a afirmat Vins.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri