Moody's atribuie Romaniei ratingul de credit "Baa3", cu perspectiva stabila

Moody's nu intentioneaza sa modifice ratingul sau perspectiva Romaniei pentru cel putin un an, a declarat Petr Vins, directorul general al agentiei pentru Europa Centrala.

Moody's este singura mare agentie de evaluare care a mentinut ratingul Romaniei in categoria investment grade (investitionala) in timpul crizei.
"Nu trebuie sa uitati ca noi nu am retrogradat ratingul Romaniei in timpul crizei. Perspectiva este stabila si nu intentionam sa o modificam in perioada urmatoare. Cel putin in urmatorul an nu vom face modificari (asupra ratringului sau perspectivei - n.r.)", a spus Vins, citat de Mediafax.

El a amintit ca momentul in care se ia o decizia cu privire la ratingul unei tari, agentia de evaluare analizeaza in ultima instanta indicatorii macro economici, printre care inflatia, somajul si nivelul datoriei publice, dar si accesul la pietele internationale sau abilitatea cu care o tara isi poate plati datoria suverana.

"Viitorul (Romaniei - n.r.) este luminos, dar nu atat de luminos cum arata inainte de criza, pentru ca economia nu va mai creste atat de repede", a afirmat Vins.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Valoarea brandului Romaniei a scazut cu aproape 7 mld. dolari in 2019