Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat ca persoane care se prezinta ca fiind inspectori ai Autoritatii incearca sa amendeze firmele pentru diverse nereguli si sa incaseze banii pe loc, in numerar, ceea ce este ilegal si ii poate demasca.

"Exista asociatii pentru protectia consumatorilor care nu au de-a face cu ANPC. Ei nu au dreptul de a controla si amenda, ci doar constata niste nereguli si le aduc la cunostinta autoritatii", a afirmat Cerbulescu la un seminar pe teme de retail, citat de Mediafax.

Presedintele ANPC a spus ca inspectorii trebuie sa prezinte legitimatia si sa se inscrie in registrul unic de control. In plus, niciun inspector ANPC nu are voie sa taie chitante si sa incaseze banii din amenzi pe loc.

"Toate amenzile se platesc la trezorerie", a spus Cerbulescu.

El ii sfatuieste pe reprezentantii firmelor sa verifice legitimatiile celor care vor sa efectueze controale.

"Am avut o situatie in care m-au sunat de la un mare hotel si mi-au spus ca au un control de la Politia Comunitara si vor sa-i amendeze pentru ca se fumeaza in hotel. Le-am spus sa-i dea afara, pentru ca nimeni in afara de ANPC si Ministerul Sanatatii nu are voie sa-i amendeze", a mai spus Cerbulescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si