Basescu: Romania risca suspendarea temporara a utilizarii banilor UE

Romania risca sa ajunga in situatia de suspendare temporara a utilizarii banilor europeni daca nu rezolva problemele existente in ceea ce priveste cheltuirea fondurilor UE, a afirmat, miercuri, presedintele Traian Basescu (foto) in sedinta de Guvern.

El a vorbit despre coruptia de la nivelul judetelor, unde a presedintii CJ "stapanesc" judetul in "familii transpartinice", si a adaugat ca in zilele urmatoare va aparea un raport care va arata ceea ce s-a intamplat in judete cu proiectele aprobate din bani europeni.

"Cea mai puternica proba o avem in raportul pe care o sa-l avem in zilele urmatoare, sa vedem ce s-a intamplat in multe dintre judete cu proiectele finantate din bani europeni. Ministerele aproba proiectele, se dau pe mana consiliilor judetene pentru executie si vedem pe urma ce iese. Perspectiva este sa avem o suspendare temporara de utilizare a banilor pana cand gasim solutii", a spus Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a pledat astfel pentru reorganizarea administrativa a tarii, aratand ca actualul sistem, mentinut din 1968, genereaza ineficienta in utilizarea banilor UE si coruptie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri