Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Medicii de familie au ajuns la nivelul salarial al unui executiv din mediul privat, potrivit Ziarul Financiar. Astfel, in primul trimestru din acest an, cel mai mare venit incasat de un medic de familie a fost de 37.500 de lei (aproape 9.000 de euro), potrivit datelor furnizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), institutia care finanteaza intregul sistem de sanatate.

Suma se refera la media lunara a veniturilor din primul trimestru al acestui an pentru un medic care are pe listele sale intre 2.500 si 3.000 de pacienti.

“Nu conteaza numarul emitentilor, ci calitatea lor, free float-ul pe care il au liber la tranzactionare”, afirma Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, intr-un interviu pentru Financiarul si Saptamana Financiara.

Money.ro scrie ca anul acesta va incepe constructia liniei de cale ferata care scurteaza cu 117 km distanta dintre Bucuresti si Sibiu, iar costul lucrarilor va fi de aproximativ 500 de milioane de euro.

Daca va intereseaza cu cat scad audientele si incasarile din publicitate ale televiziunilor in timpul verii, puteti citi o analiza realizata de Daily Business. Practic, potrivit publicatiei economice atat consumul de televiziune, cat si veniturile din publicitate se micsoreaza cu pana la 50% fata de o alta perioada a anului.

Asociatiile de locatari si proprietarii caselor individuale vor trebui sa colecteze, de la anul, separat hartia, cartonul, masele plastice si metalul. Si ca sa-i incurajeze pe bucuresteni sa puna separat hartia de cojile de ceapa sau de cartofi, autoritatile locale vor sa oblige societatile de salubrizare sa scada tariful perceput asociatiilor de locatari pentru deseuri menajere cu minimum 5% si maximum 25%, scrie Evenimentul Zilei.

Sorin Blejnar, seful Fiscului, afirmat pentru Capital ca in structurile fiscale exista salariati slab pregatiti professional si ca anul acesta va concedia 1.500 de angajati dupa ce in 2009 a desfiintat in jur de 1.000 de posturi.

Numarul firmelor care anticipeaza angajari aproape s-a dublat in prima parte a acestui an, industria si constructiile fiind sectoarele cu cele mai mari cresteri potentiale de personal, potrivit Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila