Omul de afaceri Ion Tiriac considera ca economia Romaniei are un avantaj din faptul ca avem inca mult de recuperat fata de alte tari europene, iar cresterea economica o sa vina imediat. In acelasi timp, influenta negativa generata de criza din Grecia s-ar putea sa se simta si pe plan local.

"Singura veste buna pentru Romania este ca avem atat de mult de recuperat incat o sa avem imediat crestere economica. Cresterea o sa fie, dupa parerea mea, tot organica, de jos in sus. Vestea proasta este, insa, ca economia SUA a inceput sa se duca putin in jos si mai este si problema mare a Greciei, care influenteaza economia europeana", a explicat Tiriac.

Facand referire la sutele de miliarde de euro pe care le-a primit Grecia ca ajutor financiar de la Uniunea Europeana si alte institutii internationale, Tiriac a precizat: "Toata lumea stie ca banii aia care vin de UE sau de la alte tari nu se mai intorc inapoi. Grecii nu au cum sa ii mai plateasca".

Afirmatia omului de afaceri este motivata de nivelul ridicat al datoriei private din Grecia. "Spre exemplu, datoriile private la bancile germane depasesc aproape 200 miliarde de euro si s-ar putea ca bancile germane sa intampine probleme atunci cand cel putin o mare parte din bani nu se vor mai intoarce".

"Grecia s-ar putea sa ne faca pe toti din Europa sa ne dam peste cap", a declarat Tiriac, aflat la o conferinta de presa pe tema turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy care se va desfasura in perioada 17-25 septembrie la Arenele BNR.

Citeste si:

Ratingul Greciei este acum cu doar patru trepte mai sus de default si mai slab decat cele atribuite Pakistanului si Ecuadorului, ultima dintre acestea fiind inca izolata pe pietele financiare internationale dupa ce a intrat in 2009 in incapacitate de plata.

Ion Tiriac este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, averea sa fiind estimata la peste 1,5 miliarde de euro.

Citeste si: Din ce afaceri au facut primii bani Ion Tiriac si Arpad Paszkany