Impozitarea suplimentara pentru proprietarii de mai multe case si masini se va mentine

Guvernul a decis sa mentina regula privind impozitarea suplimentara a proprietarilor de mai multe case si autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, astfel incat sistemul sa fie aplicat si anul viitor, dupa ce Parlamentul a decis ca impozitele majorate sa fie valabile doar in acest an, informeaza Mediafax.

"Problema acestor impozite suplimentare a fost discutata in sedinta Guvernului, stabilindu-se sa fie luate masuri pentru ca acest sistem sa fie aplicat in continuare", au declarat surse oficiale.

In vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Majorarea impozitelor a fost decisa prin ordonanta de urgenta.

Ordonanta a fost aprobata prin lege de Parlament, lege care a fost publicata la finele saptamanii trecute in Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede ca aceste impozite vor fi mentinute doar pana la 31 decembrie 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri