Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Bancile grecesti de pe piata locala - Banc­post, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca - au pompat in ultimii cinci ani cel putin un miliard de euro intr-o serie din cele mai mari proiecte imobiliare pe piata locala, alaturi de UniCredit grecii fiind cei mai mari finantatori din real estate, scrie Ziarul Financiar.

"Ministerul Economiei concediaza 1.480 de energeticieni, cu 25 mil. lei plati compensatorii", titreaza Financiarul. Vor fi afectati salariati din sase com­panii. Cele mai multe disponi­bilizari se fac la Electrica Serv, pres­tatorul de servicii al Electrica. Concedierile vor duce la reduceri ale cheltuielilor totale ale societatilor cu pana la 1% pe an.

Din Capital aflam ca Banca Comerciala Romana semneaza astazi primul contract de credit in cadrul Programului 'Prima Casa' 4. Institutia de credit a deschis in 6 iunie creditarea in programul 'Prima Casa 4', fiind prima banca din Romania ce s-a inscris in cea de a patra etapa a programului.

“Grecia isi joaca ultima carte”, scrie cotidianul Adevarul. Premierul grec renunta la ministrii nepopulari, in speranta ca va indupleca opozitia, grecii si propriul partid sa accepte noile masuri de austeritate. Mai multi parlamentari au primit amenintari. Doi dintre ei au parasit corabia pe cale sa se scufunde a premierului socialist George Papandreu.

In fiecare dimineata, in jurul orei 6.00, in centrul Capitalei, langa Piata Sf. Vineri, vreo 40 de oameni se aduna ca furnicile si asteapta sa fie luati la lucru, scrie Evenimentul zilei in reportajul “Concurenta la bursa zilierilor din centrul Capitalei: 20 pe un loc”.

2,8 miliarde de lei vor cheltui romanii in acest an pentru nunti, cele mai mari cheltuieli fiind alocate meniului, informeaza cotidianul Gandul. Suma, echivalentul a peste 660 de milioane de euro, a fost estimata intr-o analiza a Western Union, potrivit careia costul mediu al unei nunti in Romania a ajuns la 20.500 de lei (aproximativ 5.000 de euro), in ciuda crizei economice.

“Ce a mai ramas din presa tiparita. Ne pregatim de inmormantare?”, se intreaba Money.ro. Piata cotidienelor nationale generaliste este formata din numai sase titluri, iar vanzarile sunt in picaj direct de la un an la altul. In primele trei luni ale anului s-au cumparat cu 8 milioane mai putine exemplare decat anul trecut.

Scumpirea gazelor naturale cu pana la 30% pentru consumatorii industriali va afecta si populatia, precum si economia tarii in ansamblu, ducand, printre altele, la noi majorari de preturi, apreciaza specialistii contactati de DailyBusiness.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri