Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre revizuirea Constitutiei, ca Guvernul va analiza un proiect de ordonanta de urgenta pentru sprijinirea IMM-urilor cu garantii de stat si subventionare partiala a dobanzii, care ar putea fi adoptat pana la 1 iulie, scrie Mediafax.
"Acum pregatim, si saptamana viitoare vom discuta, probabil, in prima lectura, astfel incat pana la 1 iulie sa adoptam in Guvern un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garantii de stat si subventionare partiala a dobanzii, pentru ca acestea sa poata contracta credite in vederea sustinerii investitiilor si a locurilor de munca. Este o masura suplimentara care nu a fost pana acum aprobata pe langa alte masuri de stimulare a firmelor care angajeaza someri peste 40 de ani, sau care mai au trei ani pana la pensie, absolventi sau persoane cu dizabilitati", a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, toate aceste firme beneficiaza de sprijin financiar din partea statului pe o perioada de la unu la trei ani.

"Se dau 500 de lei, sau 600-700 de lei pentru absolventi, pentru fiecare persoana angajata. Sunt politici active care au scopul de a genera locuri de munca sau de sustinere a investitiilor", a afirmat Boc.

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta in care se spune ca statul va garanta in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si va subventiona cu pana a 50% dobanzile aferente imprumuturilor contractate de aceste firme pentru a le ajuta sa depaseasca dificultatile financiare cauzate de criza.

Se instituie astfel o schema de garantare in baza careia Fondul National de Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, in numele si in contul statului, creditele ce urmeaza s? fie contractate de IMM-uri.

Garantia statului va acoperi maximum 80% din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobanzi, comisioane si alte speze datorate de beneficiar institutiei de credit, insa nu va trece de 100.000 de lei. Dobanda va fi subventionata in proportie de 50% si nu va depasi 125.000 de lei/an/beneficiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri