Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Guvernul grec a obtinut increderea Parlamentului, etapa preliminara lansarii unui nou plan de austeritate, cu 155 de voturi din 300, potrivit presedintelui Parlamentului, scrie Ziarul Financiar.

Toti deputatii opozitiei prezenti, 143, au votat impotriva. Premierul grec, Georges Papandreou, a cerut un vot de incredere pentru a strange randurile majoritatii in vederea unui vot, pana la 30 iunie, asupra unui nou plan de austeritate si de privatizari, crucial pentru supravietuirea financiara a tarii.

Capital scrie ca in primele cinci luni ale acestui an nemtii au platit cu 3,3% mai mult pentru masinile noi achizitionate. Mai exact, pretul mediu al unui autoturism nou achizitionat in perioada ianuarie-mai 2011 a crescut cu 827 de euro fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pretul mediu, fara a lua in calcul discounturile si promotiile temporare, a ajuns in acest an la 25.740 de euro.

"Exista argumente care sustin o prelungire a crizei. Nu cred in falimentul Greciei, dar daca el ar avea loc, canalul financiar ar fi cel mai puternic afectat", spune Mihai Tanasescu, FMI, citat de HotNews. Una din temele ultimelor luni este legata de situatia Greciei si modul in care posibilul efect de contagiune ar putea afecta si restul economiilor europene, printre care si pe cea a Romaniei.

Economia globala e in pragul unui nou dezastru, titreaza Money.ro. Bancile si guvernele nu prea au invatat nimic din cea mai mare criza financiara si economica din ultimii 80 de ani. Obiceiurile proaste sunt tot acolo, riscurile au fost mutate in spatele populatiei si lumea sta in fata unui nou dezastru economic.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri