Romania ocupa pozitia a treia in Uniunea Europeana (UE) dupa cresterea comenzilor noi pentru industrie in luna aprilie, fata de martie, de 6,6%, in timp ce la nivelul UE avansul a fost de numai 0,2%, a anuntat, miercuri, Eurostat.

In zona euro, comenzile industriale au urcat cu 0,7% in aprilie, scrie Mediafax.

Comenzile noi pentru industrie au avansat lunar in noua tari si au scazut in 13. Cinci state nu au raportat date. Cele mai mari cresteri au fost anuntate in Irlanda (11,2%), Finlanda (7,1%) si Romania, iar cele mai ample scaderi in Ungaria (-9,6%), Letonia (-7,8%) si Bulgaria (-6,7%).

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, Romania a avut o crestere de 16,7%, fiind devansata de Estonia (53,2%), Finlanda (28,8%), Lituania (21,1%) si Bulgaria (17,7%). Cele mai mari scaderi anuale au fost consemnate in Marea Britanie (-2,8%), Danemarca (-2,5%), Polonia (-2,4%) si Ungaria (-2%).

Dintre cele 27 de state membre, 18 au raportat cresteri, patru scaderi, iar cinci state nu au transmis date catre Eurostat.

La nivelul UE, comenzile noi pentru industrie au crescut cu 6,9% in aprilie, fata de aprilie anul trecut, in timp ce zona euro a inregistrat un avans de 8,6%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Turismul sustenabil, pe agenda UE. Care sunt provocarile industriei