Preturile tabletei iPad 2 au cazut si cu 100 de euro in prima zi de prezenta pe piata din Romania, scrie Ziarul Financiar.

Lansarea oficiala de catre Apple a tabletei iPad 2 in Romania, programata sa aiba loc vineri incepand cu ora 18,00 in cateva zeci de magazine de pe intreg teritoriul tarii, a dus la scaderea preturilor retail cu aproximativ 100 de euro pe bucata in conditiile in care in rafturile magazinelor ajung in premiera gadgeturi livrate pe canalele oficiale ale Apple.

Grecia a ajuns la un acord cu creditorii internationali privind planul de austeritate, titreaza Capital.

Grecia a finalizat discutiile cu delegatii Uniunii Europene si Fondului Monetar International asupra planului sau de austeritate pentru urmatorii cinci ani, iar guvernul va inainta saptamana viitoare in parlament legislatia necesara, a declarat joi purtatorul de cuvant al executivului de la Atena

Citeste si:

Papandreou a cerut oficial joi seara un nou plan de ajutor financiar din partea UE si FMI, dupa cel in valoare de 110 miliarde de euro stabilit in urma cu un an, a anuntat Uniunea Europeana intr-un comunicat, citat de AFP.

'In urma cererii guvernului grec, anuntata de premierul elen', s-a decis sa se lucreze asupra punerii la punct a 'principalilor parametri ai unui nou program' de ajutor 'care va fi sustinut de partenerii sai europeni si de Fondul Monetar International', se arata intr-o declaratie a liderilor UE, transmisa la sfarsitul primei zile a unui summit la Bruxelles.

Money.ro scrie despre cum se scumpesc alimentele de cateva ori, in drumul de la producator la raft.
De la poarta producatorilor pana la consumatorul final, alimentele trec printr-un lung lant de intermediari. Toti adauga plus valoare dar si comisioane. Intr-un final, la raft, platim cu de pana la patru ori mai mult.
Din datele Asociatiei Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), carcasa de pui pleaca de la abator cu 6,9 lei kilogramul.

Urmeaza transarea, proces in urma caruia se pot vinde catre comercianti parti din pui. „De aici pieptul pleaca cu 10,29 lei pe kilogram, pulpele cu 8,4 lei pe kilogram iar ficatul cu 8,5 lei pe kilogram. Mai departe se duc in comert si nu pot sti ce comisioane se practica”, a declarat pentru money.ro Ilie Van, presedintele UCPR. Un kilogram de piept dezosat costa, in unele magazine in jur de 19 lei, iar pentru un kilogram de pulpe se percepe in jur de 10 lei.