Ambasadorul Republicii Chineze in Romania, Liu Zengwen, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia deschiderii filialei Mures a Asociatiei de Prietenie Romania-China, ca volumul schimburilor comerciale din Romania si China a crescut de la 190 de milioane de dolari, in 1989, la 3,7 miliarde de dolari anul trecut si este in crestere.

"In primele patru luni ale acestui an, volumul schimburilor comerciale este de 1,24 miliarde de dolari. A crescut, in comparatie cu (perioada similara din) anul trecut cu 12 la suta", a precizat ambasadorul.

Potrivit acestuia, Asociatia de Prietenie Romania-China vrea sa intareasca relatiile dintre poporul roman si poporul chinez si sa aduca mai aproape agentii economici din cele doua tari.

Citeste si:

El a spus ca judetul Mures are potential sa convinga investitorii chinezi in domenii precum cel medical, balneoclimateric, turistic, sau medicina naturista chineza - care ar putea sa dezvolte turismul in judet.

Ambasadorul a aratat ca in Romania exista sectii unde se studiaza limba chineza, la Universitatea Bucuresti, precum si Institute "Confucius" la Cluj-Napoca si Sibiu avand cursuri de limba si civilizatie chineza, insa, din cate stie el, tara noastra nu are un centru de medicina traditionala chinezeasca si nici invatamant dedicate acesteia.

Liu Zengwen a refuzat sa comenteze faptul ca Romania nu are un ambasador in China, precizand ca aceasta este o problema interna a statului roman.