Seful statului a sustinut ca, din punctul de vedere al recomandarilor Consiliului European, "Romania este intr-o pozitie extrem de favorabila".

Presedintele Basescu a amintit masurile luate de Romania, printre care cresterea varstei de pensionare si relaxarea pietei fortei de munca.

"Au fost analizate obiectivele asumate de participanti in cadrul Pactului Euro+, rezultatul concret al exercitiului de coordonare si evaluare a fost reflectat intr-un set de recomandari facute tuturor statelor.

Si Romania a primit recomandari, ca de altfel toate statele Uniunii, iar recomandarea pentru noi a fost un singur rand: «respectati acordul cu Fondul (FMI - n.r.) si cu UE.

Citeste si:

Trebuie subliniat faptul ca din punct de vedere al recomandarilor adresate statelor membre Romania se afla intr-o pozitie extrem de favorabila, adica Romania a crescut deja varsta de pensionare de la 60 la 65 de ani la barbati si de la 58 la 63 pentru femei.

Romania a relaxat deja piata fortei de munca si Romania a impus un program de austeritate care sa duca la diminuarea deficitului bugetar.

Sunt doar trei exemple de recomandari care se gasesc la foarte multe state membre ale Uniunii, in timp ce Romania a parcurs deja aceste momente dificile in anul 2010 si inceputul anului 2011", a afirmat Traian Basescu.