"Am inteles ca a aparut un zvon ca s-ar lua din fondurile structurale ale Romaniei pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia", a spus presedintele intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles, dupa Consiliul European de vara.

El a adaugat ca pentru Romania clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miza foarte mare.

"A fost probabil cea mai mare miza a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru ca in Romania functioneaza sapte banci elene care detin circa 27% din piata bancara romaneasca", a spus Basescu.

El a adaugat ca, din acest motiv, Romania a sustinut fara rezerve orice sprijin pentru Grecia.

Citeste si:

"Acum privim cu multa speranta - dupa ce stim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia - privim cu multa speranta catre decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor sa-i spuna grecii. Dar noi suntem un sustinator extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere", a mai spus presedintele.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1 TV, ca Mugur Isarescu i-a spus, marti, ca nicio banca, chiar in state aflate in dificultate, nu a scos capital din Romania.

"Ultima informatie pe care o am de la Mugur Isarescu, de ieri (marti, n.red.), inainte de a pleca la Frankfurt, a fost ca nicio banca, chiar in state aflate in dificultate, nu a scos capital din Romania", a spus presedintele Traian Basescu.