Suprafata arabila a Romaniei s-a redus fata de anul 2003 cu 1,2 milioane hectare, la aproximativ 8,2 milioane hectare, potrivit datelor recensamantului agricol 2010-2011, prezentate de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, scrie Mediafax.

"La aceasta data nu mai discutam de 9,4 milioane hectare de teren arabil, ci de 8,1-8,2 milioane hectare. Practic, in mai putin de zece ani, daca luam in calcul recensamantul general agricol din 2003, vedem ca suprafata arabila a Romaniei a scazut cu aproape 1,2 milioane hectare. Nu este o suprafata oarecare", a spus Tabara.

Potrivit acestuia, marimea medie a exploatatiilor agricole in Romania este de 3,45 hectare, suprafata considerata de ministru extrem de mica.
Tabara a adaugat ca fermele fara personalitate juridica detin suprafete medii de 1,91 hectare, iar cele cu personalitate juridica au exploatatii cu suprafete de aproximativ 190 hectare.

"Aici ar trebui sa actionam in perspectiva, pentru a stimula formarea acelor ferme ale caror suprafete sa fie apropiate de media fermelor cu personalitate juridica", a aratat Tabara.

Ministrul a mai spus ca in prezent la nivel national exista aproximativ 3,85 milioane de exploatatii agricole, dintre care doar 31.000 sunt cu personalitate juridica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri