Cat costa o cresa in Romania: 1 mil. lei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a lansat o licitatie pentru proiectarea si executia prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a 101 crese si gradinite in sapte judete, cu o valoare totala estimata la 101,3 milioane lei, fara TVA, informeaza Mediafax.

Unitatile vor fi construite in judetele Hunedoara, Timis, Arad, Bihor, Prahova, Giurgiu si Ilfov, iar criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

Valoarea estimata maxima pentru proiectarea si executia lucrarilor se ridica la 29,2 milioane lei pentru judetele Hunedoara si Timis, 27,8 milioane lei pentru Arad si Bihor si 44,3 milioane lei pentru Prahova, Giurgiu si Ilfov.

Sumele sunt fara TVA si includ costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare.

Obiectivele au fost stabilite pe baza propunerilor autoritatilor publice locale si in urma unei analize a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste investitii sunt pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii.

Autoritatile publice locale beneficiare identifica terenul pe care vor fi amplasate constructiile si vor realiza, la finalizarea investitiei, dotarile tehnico-edilitare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Finanțelor: În primele 6 luni am împrumutat 38 de miliarde de lei
Setari Cookie-uri