"Fiecare dintre producatori trebuie sa-si recupereze pierderile din acea perioada. Valoarea totala a despagubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentru castraveti si de peste 275.000 euro pentru tomate", a afirmat ministrul.

El a adaugat ca la o vizita din urma cu cateva zile intr-un supermarket din Romania nu a sesizat nicio diferenta in ceea ce priveste vanzarile de castraveti comparativ cu perioada anterioara imbolnavirilor cu e.coli.

"Eu spun ca am depasit aceasta problema, pentru ca a fost tratata cu seriozitate. Vanzarile se desfasurau ca in oricare zi", a mai spus Tabara.

Citeste si:

La inceputul lunii iunie, ministrul a anuntat ca producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu pana la 247.200 euro, la pierderi estimate la noua milioane de euro pana la 1 august.

Ulterior insa Comisia Europeana a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensatiilor care pot fi acordate producatorilor de legume din Uniunea Europeana confruntati cu scaderea vanzarilor din cauza bacteriei E.coli, masura de care beneficiaza si Romania.