Cultivatorii romani de castraveti si tomate au solicitat Comisiei Europene (CE) despagubiri de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite in urma cazurilor de imbolnavire cu E.coli semnalate in mai multe tari europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, scrie Mediafax.
"Fiecare dintre producatori trebuie sa-si recupereze pierderile din acea perioada. Valoarea totala a despagubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentru castraveti si de peste 275.000 euro pentru tomate", a afirmat ministrul.

El a adaugat ca la o vizita din urma cu cateva zile intr-un supermarket din Romania nu a sesizat nicio diferenta in ceea ce priveste vanzarile de castraveti comparativ cu perioada anterioara imbolnavirilor cu e.coli.

"Eu spun ca am depasit aceasta problema, pentru ca a fost tratata cu seriozitate. Vanzarile se desfasurau ca in oricare zi", a mai spus Tabara.

La inceputul lunii iunie, ministrul a anuntat ca producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu pana la 247.200 euro, la pierderi estimate la noua milioane de euro pana la 1 august.

Ulterior insa Comisia Europeana a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensatiilor care pot fi acordate producatorilor de legume din Uniunea Europeana confruntati cu scaderea vanzarilor din cauza bacteriei E.coli, masura de care beneficiaza si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri