Pentru varianta de ocolire Craiova au depus oferte companiile Puentes Y Calzadas Infraestructuras (Spania), Alpine Bau (Germania) si Romstrade (Romania) si asocierile Grupo Impresarial Magenta SA - Assignia Infraestructuras SA - Confort (Romania) SECOL - Societa Edile Construzioni e Lavori (Italia) - SECOL Romania, Monteadriano Engenharia e Construcao SA - Erpia SA si Delta ACM 93 (Romania) - Lena Engenharia e Construcoes (Portugalia), scrie Mediafax.

Contractul are o valoare estimativa de 47,26 milioane lei, fara TVA. Lucrarile vor dura 18 luni, la care se adauga 24 de luni perioada de garantie.

"Proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire in partea de sud-est a municipiului Craiova cu o lungime de 6,28 km (o banda pe sens) care va face legatura intre DN 6 (Bucuresti-Craiova-Timisoara-Cenad) si DN 65 (Pitesti-Slatina-Craiova)", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Pentru centura Mihailesti, CNADNR a primit oferte de la firmele Contrat Ingenieria Y Obras SA, PA&CO International (Romania), Alpine Bau (Germania), Excover SL si consortiile Strabag SRL - Straco Grup (Romania), Sociedade de Construcoes Soares da Costa (Portugalia) - Dimar (Romania), Imob Lux Construct (Romania) - Arcion SA Construcciones (Spania) - Eurovia Construct International (Romania).
Totodata, doua consortii au depus oferte pentru ambele contracte, respectiv Constructii Erbasu (Romania) - Az Virt LLC si Viales Y Obras Publicas (Spania) - Trustul de Autostrazi, Drumuri si Poduri AG SRL.

Citeste si:

Contractul pentru constructia centurii Mihailesti are o valoare estimativa de 44,25 milioane lei, fara TVA. Drumul va avea o lungime de 3,18 kilometri, cu doua benzi pe sens si urmeaza ca executia lucrarilor sa dureze 12 luni, la care se adauga 24 de luni perioada de garantie.

Ambele proiecte sunt finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (69,25%) si de la bugetul de stat (30,75%).