Boc avertizeaza: Nu luati piciorul de pe pedala de acceleratie a controalelor privind munca la negru

Premierul Emil Boc avertizeaza institutiile cu atributii de control sa continue verificarile pentru depistarea cazurilor de munca la negru, sustinand ca in urma acestor actiuni si a intrarii in vigoare a noului Cod al Muncii, in mai si iunie, s-au inregistrat 569.399 de noi contracte de munca.

Emil Boc a afirmat ca au fost constatate cazuri in care angajatorii incheiau contracte pe o luna sau doua, crezand ca actiunile de control ale autoritatilor vor inceta, informeaza Mediafax.

"Avertizez autoritatile statului sa nu ia piciorul de pe pedala de acceleratie a controalelor in ceea ce priveste munca la negru si ma adresez celor de la Inspectia Muncii, Politiei, Garzii Financiare. In lunile mai si iunie, controalele au depistat multi intreprinzatori care lucrau cu oameni la negru ca incheiau contracte pe doua luni, sperand ca vor inceta controalele. Vreau sa ii asigur ca nu vor avea liniste, niciunul dintre cei care vor continua sa presteze munca la negru, pana la sfarsitul anului si anul viitor controalele vor continua. In lunile mai si iunie, in urma intrarii in vigoare a noului Cod al Muncii si a controalelor intreprinse, s-au inregistrat un numar 569.399 de noi contracte de munca, din care 66 la suta pe durata nedeterminata", a spus Boc.

Potrivit premierului, de asemenea, au fost inregistrate 6,3 milioane de contracte active, cu aproape 200.000 mai multe decat cele inregistrate in 30 iunie 2008.

Boc a afirmat ca angajatorii au constatat ca, daca nu se munceste cu acte in regula, se face puscarie.

"Numarul mare al contractelor de munca inregistrate inseamna un semn bun, care ne arata ca iesirea din recesiune se consolideaza si ca economia merge pe directia cresterii economice", a conchis el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri