Parlamentul European ramburseaza Romaniei 46 mil. euro

Parlamentul European a votat propunerea de reducere a contributiei Romaniei la bugetul Uniunii Europene de anul acesta cu 46 milioane de euro.

Suma totala ce urmeaza a fi returnata statelor membre este de 4,54 miliarde de euro. Din acest total, 2,72 miliarde de euro reprezinta excedentele din programele implementate in 2010.

Restul fondurilor provine din amenzi, dobanzi aplicate platilor intarziate si surplusuri rezultate din diferentele de curs valutar.

Astfel, propunerea de reducere a contributiei Romaniei la bugetul de anul acesta este de 46 milioane de euro, potrivit biroului Parlamentului European.

Rezultatul votului din Parlamentul European a fost egal cu 625 voturi pentru, 14 impotriva si 29 de abtineri.

Tabelul de mai jos prezinta suma pe care fiecare stat membru UE o poate deduce din contributia la bugetul UE pentru 2011.

Parlamentul se reuneste in plen in fiecare luna (in afara de luna august), la Strasbourg, in cursul unei perioade de sesiune de patru zile (de luni pana joi). De sase ori pe an, acesta se reuneste si la Bruxelles, timp de doua zile (miercuri si joi). Perioada de sesiune este alcatuita, la randul ei, din sedinte.

In cursul sedintelor plenare, Parlamentul poate decide sa se exprime cu privire la orice chestiunea pe care o considera importanta. De asemenea, Parlamentul poate solicita Comisiei sa prezinte o propunere adecvata cu privire la chestiunile pentru care acesta considera necesara elaborarea unui act comunitar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri