Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca cea mare tinta pe care o are este echilibrarea balantei comerciale pentru produsele alimentare si ca in prima parte a anului exporturile "au depasit toate asteptarile".

"Nu exista o alta tinta mai mare pentru mine, acum v-o spun prima data. Balanta comerciala pe produse alimentare a Romaniei este elementul esential, care exprima tot - am lucrat bine sau nu am lucrat", a spus ministrul, citat de Mediafax.

El crede ca Romania are potential "sa produca, nu sa ceara".

"Romania are potential nu sa importe grau, ci sa exporte, nu sa importe porumb, ci sa exporte", a adaugat Tabara.

Ministrul a afirmat ca si-ar dori ca Romania sa treaca pe excedent in acest an in ceea ce priveste balanta comerciala pe segmentul produselor alimentare.

"Asa cum merge exportul in prima jumatate a anului, mie mi se pare ca e un salt peste toate asteptarile", a adaugat Tabara.

Deficitul balantei pentru produsele agroalimentare s-a redus de peste doua ori anul trecut, de la 1,5 de miliarde de euro la mai putin de 730 milioane de euro. Potrivit Ministerului Agriculturii, importurile au ajuns in 2010 la 3,79 miliarde de euro, iar exporturile s-au ridicat la 3,06 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si