Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si externa, au crescut in primele cinci luni ale anului, in termeni nominali, cu 23,5% fata de aceeasi perioada din anul anterior, datorita evolutiilor inregistrate la toate grupele industriale, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, comenzile noi din industria bunurilor intermediare s-au majorat cu 30,3% in perioada mentionata, cele din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 24,8%, in industria bunurilor de capital au urcat cu 22,2%, iar in industria bunurilor de uz curent cu 7,2%, se arata in comunicatul INS, citat de Mediafax.

In luna mai, fata de aprilie, comenzile noi din industrie, pe piata interna si externa, au crescut in termeni nominali atat fata de luna precedenta, cu 3%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cu 18,3%.

Fata de aceeasi luna din 2010, evolutia comenzilor noi din industrie din luna mai se datoreaza majorarilor din industria bunurilor intermediare cu 26,7%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 18,8%, din industria bunurilor de capital cu 14,2% si celor din industria bunurilor de uz curent cu 10,7%.

In mai, fata de luna anterioara din 2011, cresterea a intervenit dupa ce comenzile noi au urcat cu 14,8% in industria bunurilor de uz curent, cu 9,8% in industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 2,1% in industria bunurilor de capital si cu 0,9% in industria bunurilor intermediare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
INS: Crestere cu 1% a castigului salarial mediu brut, in octombrie