Resursele de energie primara au crescut in primele cinci luni cu 5,8%, la 14,7 milioane tone echivalent petrol (tep), comparativ cu perioada similara din 2010, in timp ce resursele de energie electrica s-au majorat cu 10,1%, la 27,19 miliarde KWh, potrivit Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.
Productia interna a insumat 9,79 milioane tep, cu 5,5% mai mare fata de ianuarie-mai 2010, iar importul s-a situat la 4,9 milioane tep, in crestere cu 6,5%, se arata intr-un comunicat al INS.

Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal majorarii productiei cu 11,1%. Astfel, productia din termocentrale a fost de 14,16 miliarde KWh, in crestere cu 19,7%, in hidrocentrale a urcat cu 3%, la 8,14 miliarde KWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 4,67 miliarde KWh, in crestere cu 2,7%.

Consumul final de energie electrica din primele cinci luni ale anului a fost de 22,21 miliarde KWh, cu 5,1% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Iluminatul public a inregistrat o scadere cu 12,4%, iar consumul populatiei a crescut cu 2,3%.

Exportul de energie electrica a fost de 1,77 miliarde KWh, in crestere cu 285,2%, iar consumul propriu tehnologic in retele si statii a fost de 3,2 miliarde KWh, cu 3,4% mai mare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri