Peste 600 de angajati ai Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), reprezentand o treime din numarul salariatilor care au primit preaviz, vor fi disponibilizati, scrie Mediafax.

Testarile in urma carora se va face selectia vor avea loc in perioada 18-29 iulie, potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar (foto).

"Vor pleca cel putin 600 de angajati. Vor fi niste testari, teste grila, urmate de interviuri. Vor pleca si sefi, adica cei care vor cadea la aceasta testare interna. Sefii trebuie sa faca minimum 70 puncte din 100, iar executivii 50 din 100", a afirmat Blejnar, prezent miercuri la Vama Giurgiu.

El a mentionat ca intrebarile pentru teste vor fi stabilite de catre o comisie, iar regulamentul va fi postat pe site-ul ANAF.

Seful ANAF a adaugat ca recent au primit preaviz 1.852 de angajati din Autoritatea Nationala a Vamilor, 1.062 din Garda Financiara si 2.785 din directiile finantelor publice judetene.

Blejnar a afirmat la finele lunii iunie ca de la Garda Financiara vor pleca cel putin 291 de salariati.

La inceputul lunii iunie, Guvernul a decis desfiintarea unui numar total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiintate la Autoritatea Nationala a Vamilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) si Garda Financiara (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Restructurarea ANAF este si una dintre conditiile pe care autoritatile romane trebuia sa le indeplineasca pana la prima evaluare a acordului cu FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si