Intalnire de taina. Vezi ce a discutat Basescu cu Boc

Presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Emil Boc despre vanzarea la bursa a unor pachete minoritare de actiuni detinute de stat, despre situatia Oltchim, procesul statului cu Rompetrol, absorbtia fondurilor UE si investitii, au declarat pentru Mediafax surse politice.

"S-a discutat despre accelerarea procesului de vanzare a unor pachete minoritare la companii detinute de stat, gasirea unei solutii pentru litigiul dintre statul roman si Rompetrol, dar si pentru viabilizarea companiei Oltchim, precum si despre urgentarea proiectelor de infrastructura finantate din fonduri europene si bugetul de stat", au afirmat sursele citate.

Basescu a fost la Guvern, inaintea unei sedinte a sefului Guvernului cu ministrii privind fondurile europene.

De asemenea a mai fost discutata ideea infiintarii unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE.

"Varianta infiintarii unui astfel de minister, care sa gestioneze proiectele finantate din fonduri UE, a fost analizata in discutia presedintelui cu premierul. Este insa o procedura de durata, fiind necesar si avizul Parlamentului", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, printre persoanele care ar putea fi instalate la conducerea noului minister s-ar afla liderul UNPR Marian Sarbu si consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european al Romaniei.

Si Marian Sarbu s-a aflat la Palatul Victoria, in timpul intalnirii dintre seful statului si premier.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri