Presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Emil Boc despre vanzarea la bursa a unor pachete minoritare de actiuni detinute de stat, despre situatia Oltchim, procesul statului cu Rompetrol, absorbtia fondurilor UE si investitii, au declarat pentru Mediafax surse politice.
"S-a discutat despre accelerarea procesului de vanzare a unor pachete minoritare la companii detinute de stat, gasirea unei solutii pentru litigiul dintre statul roman si Rompetrol, dar si pentru viabilizarea companiei Oltchim, precum si despre urgentarea proiectelor de infrastructura finantate din fonduri europene si bugetul de stat", au afirmat sursele citate.

Basescu a fost la Guvern, inaintea unei sedinte a sefului Guvernului cu ministrii privind fondurile europene.

De asemenea a mai fost discutata ideea infiintarii unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE.

"Varianta infiintarii unui astfel de minister, care sa gestioneze proiectele finantate din fonduri UE, a fost analizata in discutia presedintelui cu premierul. Este insa o procedura de durata, fiind necesar si avizul Parlamentului", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, printre persoanele care ar putea fi instalate la conducerea noului minister s-ar afla liderul UNPR Marian Sarbu si consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european al Romaniei.

Si Marian Sarbu s-a aflat la Palatul Victoria, in timpul intalnirii dintre seful statului si premier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri