"Un al doilea val al crizei este posibil, speram ca Uniunea Europeana sa aiba capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins ca vor fi gasite solutii pentru Italia, ca si pentru Grecia, cu masuri dure de austeritate", a spus Boc (foto), la postul B1 TV, citat de Mediafax.

El a aratat ca Romania beneficiaza in prezent de stabilitate macroeconomica si a sustinut ca Guvernul de la Bucuresti nu are in vedere adoptarea altor masuri de austeritate.

Boc a declarat anterior ca Guvernul si Banca Nationala a Romaniei monitorizeaza atent situatia din Italia, sperand ca aceasta sa ramana sub control, autoritatile de la Bucuresti avand avantajul ca si-au facut inca de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar si stabilitatea financiara.

Citeste si:

Italia incearca sa impiedice datoria publica sa creasca peste nivelul actual, de circa 120% din Produsul Intern Brut (PIB), a doua din zona euro ca procent dupa cea a Greciei.

Fondul Monetar International cere Italiei "masuri decisive" pentru reducerea datoriei publice si considera ca planurile de reducere a deficitului bugetar cuprind asteptari prea optimiste privind impactul ajustarii fiscale asupra cresterii economice.