Restructurarea companiilor feroviare va fi insotita de un program de ajutor de stat, masuri care vor permite redresarea acestora, operatorii de profil avand datorii care echivaleaza cu 1,5% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
"Companiile de cale ferata sunt posesoarele unor datorii care insumeaza 1,5% din PIB-ul Romaniei si au fost subiectul unei analize profunde.
Lucram la un program de restructurare coroborat cu un program de ajutor de stat astfel incat sa le redresam. Prima veste buna este ca pierderile CFR Infrastructura s-au redus cu 50%", a spus Boagiu, citata de Mediafax.

Aflat in judetul Arad pentru a inspecta santierul autostrazii Arad-Timisoara si reabilitarea DN 79 Arad-Oradea, ministrul Anca Boagiu a fost intrebat de jurnalisti despre programul de restructurare a Tarom si CFR Calatori, raspunzand ca urmeaza vanzarea unui pachet de 20% din actiunile Tarom si se lucreaza la programul de restructurare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Tocmai am semnat proiectul de hotarare de Guvern prin care scoatem la vanzare 20% din actiunile companiei Tarom, dar este doar o parte din masurile luate. Se lucreaza la programul de restructurare", a spus Boagiu.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa ia masuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului si majorarea tarifelor, si sa vanda actiuni detinute de stat la mai multe companii, printre care CFR Marfa si Tarom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri