"Companiile de cale ferata sunt posesoarele unor datorii care insumeaza 1,5% din PIB-ul Romaniei si au fost subiectul unei analize profunde.
Lucram la un program de restructurare coroborat cu un program de ajutor de stat astfel incat sa le redresam. Prima veste buna este ca pierderile CFR Infrastructura s-au redus cu 50%", a spus Boagiu, citata de Mediafax.

Aflat in judetul Arad pentru a inspecta santierul autostrazii Arad-Timisoara si reabilitarea DN 79 Arad-Oradea, ministrul Anca Boagiu a fost intrebat de jurnalisti despre programul de restructurare a Tarom si CFR Calatori, raspunzand ca urmeaza vanzarea unui pachet de 20% din actiunile Tarom si se lucreaza la programul de restructurare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Tocmai am semnat proiectul de hotarare de Guvern prin care scoatem la vanzare 20% din actiunile companiei Tarom, dar este doar o parte din masurile luate. Se lucreaza la programul de restructurare", a spus Boagiu.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa ia masuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului si majorarea tarifelor, si sa vanda actiuni detinute de stat la mai multe companii, printre care CFR Marfa si Tarom.