Cele doua institutii au realizat o oferta generala romaneasca in domeniul energetic, care a fost prezentata tarilor din zona arabo-africana, unde se doreste angajarea de lucrari specifice de catre firmele romanesti de specialitate.

ANEIR si EximBank tintesc si extinderea exporturilor de marfuri romanesti in tarile din zona Golfului, potrivit unui comunicat al celor doua institutii.

A treia tinta a proiectului o constituie relansarea exporturilor romanesti pe piata americana, prin crearea in perioada urmatoare a primelor doua centre pilot de promovare a exporturilor. Unul se va afla pe Coasta de Est, iar celalalt pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

Citeste si:

"Prin respectivele centre in care va fi atrasa diaspora romaneasca implicata in afaceri se doreste, in prima etapa, lansarea sau largirea livrarilor de produse agroalimentare organice, a suplimentelor alimentare naturiste si a vinurilor romanesti. Pe masura ce respectivele centre pilot se vor consolida, vor fi abordate si alte categorii de marfuri", se arata in comunicatul de presa.

EximBank precizeaza ca va sustine exportatorii din Romania cu finantari, garantii si asigurari comerciale si valutare.