Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) si EximBank au lansat un proiect de promovare a exporturilor in zonele extracomunitare - SUA, zona arabo-africana si zona Golfului. Una dintre tintele proiectului o reprezinta relansarea exporturilor romanesti pe piata americana.
Cele doua institutii au realizat o oferta generala romaneasca in domeniul energetic, care a fost prezentata tarilor din zona arabo-africana, unde se doreste angajarea de lucrari specifice de catre firmele romanesti de specialitate.

ANEIR si EximBank tintesc si extinderea exporturilor de marfuri romanesti in tarile din zona Golfului, potrivit unui comunicat al celor doua institutii.

A treia tinta a proiectului o constituie relansarea exporturilor romanesti pe piata americana, prin crearea in perioada urmatoare a primelor doua centre pilot de promovare a exporturilor. Unul se va afla pe Coasta de Est, iar celalalt pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

"Prin respectivele centre in care va fi atrasa diaspora romaneasca implicata in afaceri se doreste, in prima etapa, lansarea sau largirea livrarilor de produse agroalimentare organice, a suplimentelor alimentare naturiste si a vinurilor romanesti. Pe masura ce respectivele centre pilot se vor consolida, vor fi abordate si alte categorii de marfuri", se arata in comunicatul de presa.

EximBank precizeaza ca va sustine exportatorii din Romania cu finantari, garantii si asigurari comerciale si valutare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri