Cea mai mare companie din tara a generat bugetului de stat venituri to­tale de 11,4 miliarde de euro din 2005 pana azi. Principalele incasari au ve­nit din accize, TVA si redevente. Cu un an inainte de preluarea efectiva a contro­lului de catre OMV, Petrom raporta o pierdere de 240 de milioane de euro si statul anula datorii la buget de 230 de milioane de euro, informeaza Financiarul.

Chiriile spatiilor comerciale de pe unele strazi din Centrul Istoric al Bucurestiului au crescut si cu peste 30% in 2011, ca urmare a finalizarii lucrarilor de instrastructura, a spus pentru DailyBusiness.ro, Alexandru Preda, Associate Director la Colliers International. Per total, insa, chiriile din zona au fost relativ constante sau cu cresteri de 5-10%.

Se ingroasa gluma in Europa. De ce 7% poate inseamna sfarsitul euro, titreaza Money.ro. Datoriile suverane ale tarilor PIIGS devin tot mai greu de finantat. Cu exceptia Portugaliei, pentru toate tarile ce compun faimosul acronim dobanzile la obligatiunile de stat au atins noi recorduri saptamana aceasta. Spania si Italia arata deosebit de vulnerabile in acest moment.

Citeste si:

Veștile proaste legate de datoria Italiei și de cea a SUA, in condițiile in care problema Greciei este departe de a se fi rezolvat, ne dau fiori de ingrijorare. Insa nu este cazul sa intram in panica, scrie Capital intr-un articol despre noua ordine europeana.

Pulsul ofertei Petrom abia se simte la agentiile bancilor distribuitoare, informeaza Ziarul Financiar. Mai mare forfota a fost ieri la ghiseele de schimb valutar si de incasare a pensiilor decat la cel unde se poate subscrie la cea mai mare oferta de actiuni din istoria Bursei de Valori Bucuresti, cu doar cinci zile inainte de inchidere.