Adevarul: Afara cu George Costin din Guvern! „Adevarul“ cere demiterea din Executiv a secretarului de stat al revolutionarilor. Prin intermediul Asociatiei „Metrou“, George Costin a transformat o lege a recunostintei intr-o mega-afacere.

Zeci de mii de straini au descoperit adevaratul brand turistic al Romaniei, scrie
Romania Libera. Comparativ cu majoritatea statelor din UE, Romania are un atuu important in ceea ce priveste turismul: bogatia faunei si florei. Spre exemplu, la noi in tara regasim o treime din carnivorele mari ale Europei. De ce nu ar deveni animalele adevaratul brand turistic al Romaniei?

Bac-ul goleste vistieria facultatilor private, noteaza
EVZ. Invatamantul privat a primit cea mai puternica lovitura din istorie. Rectorii reduc cheltuieli, concediaza profesori, ori asteapta o salvare miraculoasa din Iordania. Dupa ce ani de zile au inmatriculat studenti pe banda rulanta, universitatile private au dat de un mare hop, anul acesta. Luati prin surprindere de fenomen, rectorii sunt in expectativa, sperand ca a doua sesiune de Bac sa-i aduca macar pe linia de plutire.

Nici gratis nu vor sa invete!, scrie
Adevarul. Elevii care au picat Bac-ul nu se inghesuie nici la meditatiile gratuite oferite de universitatile aflate in cautare disperata de studenti. Nici 1% din cei 4.000 de absolventi de liceu care au picat Bacalaureatul nu participa la sesiunile de meditatii organizate in unitatile de invatamant timisorene.

Institutiile europene angajeaza translatori. Ce limbi trebuie sa stii pentru peste 4.000 de euro pe luna, citim pe incont.ro. Locurile de munca in institutiile europene au devenit un obiectiv pentru multi dintre romani. Desi probele de concurs sunt dificile, iar Romania nu sta foarte bine la numarul de functionari in birourile de la Comisia Europeana, joburile scoase la concurs sunt ofertante, iar concurenta este acerba. O noua sesiune de inscrieri – pentru interpreti si translatori, a inceput in acesta luna si se incheie pe 12 august.