Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar scrie despre campania de rebranding a Tiriac Holdings, grupul de firme controlate de miliardarul Ion Tiriac, cu afaceri de aproape 1 mld. euro, care are in centru un simbol heraldic. Este pentru prima data cand un om de afaceri isi face un semn heraldic, care in general reprezinta dinastii sau anumite tari sau teritorii.

De astazi se reia nebunia din Liga 1, prima divizie de fotbal a Romaniei aflandu-se pe locul 48 intr-un top mondial al celor mai puternice ligi ale planetei. Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IEFHS) a acordat 186 de puncte compe¬titiei girate de LPF, in fata campionatului nostru fiind asezate tari precum Singapore, Camerun, Thailanda, Kuweit, Qatar, Indonezia, Uzbekistan, Vietnam, Malaysia, Iran sau Nigeria, scrie Financiarul.

Omul de afaceri Catalin Chelu a declarat pentru Money.ro ca va decide daca va face oferta publica de preluare a singurului producator independent de uleiuri vegetale, Argus Constanta, dupa finalul bataliei din piata cu SIF Oltenia, al doilea mare actionar al companiei. Actiunile Argus au crescut cu peste maximul permis de 25% in fiecare zi din ultima saptamana.


In urma cu doar doua zile, a aparut o informatie potrivit careia investitorul american George Soros a decis sa tina CASH 75% din activele fondului sau de investitii Quantum Endowment Fund. Capital scrie ca motivul pentru geniul investitiilor financiare decide sa pastreze lichiditati in valoare de aproape 20 de miliarde de dolari este acela ca bancherii si investitorii de pe Wall Street se pregatesc de un eventual dezastr financiar.

Dupa ce a devenit subiect in manualele de economie la capitolul "cum faci performanta in vreme de criza", anul acesta Dacia a fost ajuns din urma de concurenta si, culmea, tocmai iesirea din recesiune l-a prins aproape nepregatit.Este pentru prima data din 1999 cand Dacia anunta o scadere de vanzari. Citeste care sunt motivele in Daily Business.

Daca va intereseaza un loc de munca in Spania sau aveti cunostinte care lucreaza acolo, puteti citi despre cum vor munci romanii in aceasta tara in Gandul.

Adevarul scrie despre salariile din Uniunea Europeana, iar conform datelor Biroului European de Statistica Eurostat reiese ca tarile cu o atitudine precauta in criza, cum e si Romania, au inghetat sau chiar au redus salariile minime pe economie. Guvernele risipitoare, precum cele din dominoul mediteraneean, au crescut veniturile minime pe economie si asta le face mai dureroasa austeritatea.
Romania se mentine pe penultimul loc din Uniunea Europeana in ceea ce priveste salariul minim pe economie, cu 157,20 euro pe luna. In urma noastra se mai afla doar Bulgaria, cu 122,71 euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri